Ervaringen

Ons gezin is weer samen

Agnes, bedankt voor de mooie herdenkingsdienst van onze drie dochters op 1 november.

De weken voor de ceremonie hebben we fijne gesprekken gehad over de tijd, 27 jaar geleden. Onze zwangerschap, de bevalling, de begrafenis en het grote gemis. Een gevoel dat alles in een sneltrein, zonder bewust zijn voorbij is gegaan. Nu 27 jaar later kwamen we hier samen over in gesprek.

Voor ons gevoel hebben we het nooit een plekje kunnen geven. Met dank aan jou, de fijne gesprekken vooraf en de mooie herdenkingsdienst met ons gezin, passende muziek en mooie woorden. Met jou begeleiding hierbij hebben we dit een mooie plaatsje kunnen geven. Ons gezin is weer samen.

Onze dank hier voor Agnes

Willy en Tonnie

Review familie van Bergen

Hi Agnes,

Gisteren heb ik het boek gezien wat je voor ons gemaakt hebt. Het is zo mooi. Heel fijn om dit te krijgen. Al met al, nogmaals zoveel dank voor alle aandacht en zorg die je ons gegeven hebt. Dat betekende echt zoveel voor ons, vooral in deze tijd. ( Covid 19) Je bent een warm mens, erg goede spreker en organisator, met oog voor detail. Je hebt ons pap op een voetstuk gezet en ons het gevoel gegeven dat hij en wij geen ‘nummer’ zijn. Je hebt ons aan de hand genomen en ons niet meer los gelaten tot nu.

Jij maakt het verschil!

Dank, dank, dank ♥
Familie van Bergen

Terug in de tijd

Om de honderdste verjaardag te vieren van onze vader opa en oud opa hadden we Agnes gevraagd hoe wij die dag voor ons, kinderen klein en achterkleinkinderen vorm konden geven. Het moest een dag worden van herinneren, gedenken, terug gaan in de tijd dat wij als kinderen het gezin vormden. Wij stonden versteld hoe zij, die ons vader niet gekend heeft maar naar aanleiding van de gesprekken die we met haar hadden zo iets moois heeft gemaakt. De teksten, de liedjes, we waren allemaal weer terug in de tijd. In onze gedachte zagen wij vader en opa weer over het tuinpad lopen, Samen met moeder op het bankje zitten onder de lindeboom waar de bijen de honing uit de bloesem haalde. Vader was vroeger imker en dat was de rode draad die door de herdenkings viering liep. Wat ben jij een kanjer in symbolen die gebruikt kunnen worden, symbolen waar wij nooit aan gedacht hadden. De prachtige dikke kaars van echte bijen was met de acht bijtjes erop, was het symbool voor de kinderen die geboren waren. Die kaars heeft een ere plaats bij mij in de kamer. Als ik er naar kijk krijg ik weer dat warme gevoel en denk ik vol dankbaarheid terug aan die speciale dag, die jij Agnes voor ons wel heel speciaal maakte.

Marietje

Voor mijn geboorte waren mijn drie zusjes al geboren en gestorven

Ik heb mijn zusjes helaas nooit gekend, maar wel altijd verdriet en een stukje boosheid gevoeld bij mijn zus en ouders.

27 jaar geleden ging een bevalling en een afscheid er anders aan toe als in deze tijd. Mijn ouders en zus hebben dit afscheid niet altijd als prettig ervaren… 27 jaar na hun overlijden leerde we Agnes kennen. Met Agnes raakte we hier over in gesprek en zij wilde ons graag helpen om het een plekje te geven. Met haar begeleiding hebben we onze zusjes op een bijzondere manier herdacht. Passend met liefde, mooie woorden, muziek en rituelen. Het was intiem en heel bijzonder voor ons als gezin. Mijn dank hier voor Agnes.

Cindy

Oprechte betrokkenheid

Bedankt voor jouw goede zorgen voor mijn moeder, de energie en tijd die je hebt gestoken in het hele proces! Dat is veel werk. vanaf het moment van kennismaking tot en met de afwikkeling zijn we zeer tevreden. Jouw persoonlijke benadering en oprechte betrokkenheid heeft ons zeer gesteund in deze moeilijke periode. De invulling van afscheidsviering was persoonlijk en bijzonder passend gemaakt, wat we zelf niet zo hadden kunnen bedenken. de afsluiting met het persoonlijke boekwerk dat je voor ons hebt opgesteld wordt ook zeer gewaardeerd. dit is echt jouw roeping ( jouw ding) en we zijn blij dat we ondanks de reden kennis hebben mogen maken met jou.

Een warme groet van ons allemaal, Zus, Joost&Shanna, Bas&Anita, Marionne, Sjannie en Rien.FacebookLinkedIn

Bedankt!

Wij hebben niet elke dag een uitvaart, dus hoe dit nu te regelen. Gelukkig kwam de naam Agnes van Wijk snel naar voren. Na een introductie van 3,5 uur kwam Agnes terug met een samenvatting van mijn overleden vader wat werd goedgekeurd met een lange stilte door de familie… haar creativiteit en warmte maakte de uitvaart compleet. Op de uitvaart zelf heb ik Agnes wel gezien maar niet opgemerkt, ze heeft zich precies weten te plaatsen tussen ons gevoel en het woord, hierbij nog een extra dank voor haar engelen geduld en haar toevoeging.

Met een liefdevolle groet,

Guido Alkema

Zeer dankbaar…

Zeer dankbaar zijn wij voor de manier waarop Agnes de afscheidsdienst in het crematorium voor onze moeder heeft vorm gegeven. Op aanraden van Barbara Kolen van Verstappen Uitvaartverzorging zijn we met haar in contact gekomen. Na een eerste gesprek van  3 uur met ons gezin, waarin zij de emoties op de juiste manier de vrije loop liet, heeft zij een mooie dienst opgezet. Hierin werden  onze gevoelens en wensen doeltreffend verwerkt. Dit heeft op 16 oktober, voor ons als gezin, maar ook voor alle familieleden en vrienden, tot een zeer mooi en waardig afscheid van “ons mam” geleid.

Nogmaals onze hartelijk dank Agnes.

Namens de familie Kraan uit Valkenswaard

Hartelijk, daadkrachtig en vakkundig

Bij het voorbereiden en uitvoeren van de afscheidsdienst voor onze moeder zijn we op hartelijke, daadkrachtige en vakkundige wijze bijgestaan door Agnes van Wijk. Ze luisterde secuur naar onze verhalen en gaf ze weer in een stijl die bij onze familie paste. Ze stond zeer open voor soms andere ideeën. Met haar duidelijke stem en precieze maar bescheiden regie, was de dienst voor iedereen goed te horen en te volgen. Wij hebben ons gesteund en gestimuleerd gevoeld door haar begeleiding.

Familie Gerrats- van Lipzig

Dag Agnes

Mede namens mijn 2 zussen ontzettend bedankt voor de bijzonder persoonlijke wijze waarop jij het afscheid van onze moeder hebt begeleid. In onze samenwerking toonde je oprechte betrokkenheid en een luisterend oor. Ook kwam je steeds met goede suggesties omtrent de vormgeving. Het was bijzonder hoe je -zonder haar gekend te hebben- de persoon van onze moeder zo treffend neer wist te zetten. 

Mede door jouw voorgaan werd de afscheidsviering op 15 december een waardevolle en mooie gebeurtenis waar we met een heel goed gevoel aan terug denken. Fijn dat je ook een mooi boekje voor ons maakte waar we alle teksten met foto’s nog eens terug kunnen lezen. Dit alles geeft ons troost bij het dragen van het verdriet en gemis. 

We zijn blij dat we via Claassen Uitvaartzorg met jou in contact zijn gekomen. Bedankt voor je warme steun en  betrokkenheid! 
Familie van Dulmen 

Doodgewoon in de klas

Doodgewoon in de klas!

Op woensdag 7 februari hebben de leerlingen van groep 7/8 een gastles gehad van Agnes van Wijk. Ik, juf Linda had vooraf aan deze gastles het onderwerp ‘Doodgewoon’ in de klas geïntroduceerd middels de lessuggesties en de website van www.doodgewoonindeklas.nl 
Tijdens de gastles kregen de leerlingen van Agnes een schrijfopdracht, waarvoor zij als voorbereiding al een voorwerp meegenomen hadden wat veel voor hen betekende.

De kinderen hebben met elkaar gevoelens gedeeld. Ze hebben gesproken over doodgaan en afscheid nemen, een onderwerp waarover we het soms lastig vinden om over te praten. En toch nemen we heel vaak afscheid; opa of oma overlijden, de hond gaat dood, een familielid sterft, we maken het allemaal een keertje mee. Samen hebben de kinderen stilgestaan bij de mensen die ze nu al moeten missen, dat was voor sommige best verdrietig, maar dat verdriet mocht er zijn. Met heel veel respect hebben de kinderen van groep 7-8 naar elkaar geluisterd en met elkaar verdriet gedeeld.

De les werd positief afgesloten met een ritueel met vliegend wenspapier, dat was een mooi moment.

Ik wist van te voren niet zo goed wat ik van een gastles over “verlies, rouw en herinneren” kon verwachten, maar ik vond het een heel waardevolle ervaring!

En wil Agnes bedanken voor deze bijzondere samenwerking, die voor herhaling vatbaar is.

Linda van Bommel juf groep 7/8 De Vijfmaster Veghel

Menu