Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site

Doodgewoon in de klas

Doodgewoon in de klas!

Op woensdag 7 februari hebben de leerlingen van groep 7/8 een gastles gehad van Agnes van Wijk. Ik, juf Linda had vooraf aan deze gastles het onderwerp ‘Doodgewoon’ in de klas geïntroduceerd middels de lessuggesties en de website van www.doodgewoonindeklas.nl
Tijdens de gastles kregen de leerlingen van Agnes een schrijfopdracht, waarvoor zij als voorbereiding al een voorwerp meegenomen hadden wat veel voor hen betekende.

De kinderen hebben met elkaar gevoelens gedeeld. Ze hebben gesproken over doodgaan en afscheid nemen, een onderwerp waarover we het soms lastig vinden om over te praten. En toch nemen we heel vaak afscheid; opa of oma overlijden, de hond gaat dood, een familielid sterft, we maken het allemaal een keertje mee. Samen hebben de kinderen stilgestaan bij de mensen die ze nu al moeten missen, dat was voor sommige best verdrietig, maar dat verdriet mocht er zijn. Met heel veel respect hebben de kinderen van groep 7-8 naar elkaar geluisterd en met elkaar verdriet gedeeld.

De les werd positief afgesloten met een ritueel met vliegend wenspapier, dat was een mooi moment.

Ik wist van te voren niet zo goed wat ik van een gastles over “verlies, rouw en herinneren” kon verwachten, maar ik vond het een heel waardevolle ervaring!

En wil Agnes bedanken voor deze bijzondere samenwerking, die voor herhaling vatbaar is.

Linda van Bommel juf groep 7/8 De Vijfmaster Veghel