Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
Tegen kunnen...

Tegen kunnen...

Steeds meer komt het voor dat ik als ritueelbegeleider uitgenodigd wordt voor een kennismakingsgesprek bij diegene die binnen afzienbare tijd zal gaan overlijden. Dit geeft de desbetreffende persoon en de familie de mogelijkheid om goed zicht te krijgen op wat ik voor ze kan betekenen tijdens de afscheidsviering. Iemand vroeg mij laatst of ik daar wel 'tegen kan', omdat je dan ook kennismaakt met de persoon die komt te overlijden. Ik dacht daar even over na en bleef hangen bij het woord 'tegen'. Het is voor mij niet een kwestie van 'tegen kunnen', maar 'mee kunnen', antwoorde ik. Ik weet nooit van te voren welke gevoelens ik van mezelf tegenkom in de voorbereiding op een aanstaand overlijden. Bij 'tegen' lijkt het alsof ik mij moet wapenen of dat ik een pantser aan moet doen. Dat is juist iets wat ik niet doe. Door 'met mensen' te zijn, in alle situaties waarin zij zich bevinden en met mijn eigen gevoeligheden, kan ik aansluiten bij hun behoeften en oog hebben voor hun wijze van afscheid. Dat is mijn zachte kracht, waar ik heel veel mee kan...

3 reacties

  • Jan
    Jan vrijdag 20 november 2015 14:38

  • Jaap
    Jaap vrijdag 20 november 2015 14:37

  • test
    test vrijdag 13 november 2015 16:33

Laat een reactie achter